Circuittraining

Wat is het?

Dit is een actieve en gevarieerde vorm van bewegen, waarbij conditietraining wordt afgewisseld met spierversterkende oefeningen.

Er wordt getraind in groepjes van maximaal 6 deelnemers. De training wordt afgestemd op de persoonlijke conditie en mogelijkheden. In de les is er aandacht voor een goede balans tussen inspanning en ontspanning. De begeleiding is deskundig in het creatief aanreiken van mogelijkheden bij lichamelijke klachten en blessures.

Wat doen we?

Na een warming-up op muziek wordt er getraind op verschillende cardio-apparaten (loopband, crosstrainer en fiets) in verschillende tempo’s. Dit wordt afgewisseld met spierversterkende oefeningen. Voor de oefeningen wordt gebruik gemaakt van  fitnessmateriaal zoals powerplate, dumbbells, kettlebell, dynabands. De les wordt afgesloten met een liggende diepe ontspanning. Het welverdiende toetje van de les.

Gezond!

Bij deze training wordt het gehele lichaam aangesproken. Zowel uw uithoudingsvermogen als uw spierkracht zullen toenemen, waardoor u zich fitter, sterker en energieker zult gaan voelen.

Naarmate we ouder worden neemt de spiermassa en botdichtheid geleidelijk af. Daardoor kunt u eerder vallen of iets breken. Het trainen van uw spieren ondervangt dit!

Het trainen in een kleine groep maakt de lessen persoonlijker, waarbij het onderlinge plezier van het samen bewegen voorop staat. Er wordt vaak gelachen en ook dat is, zoals u wel weet, zeer gezond!

Wat nodig?

  • schone sportschoenen (waar niet mee buiten wordt gelopen)
  • gemakkelijk zittende (sport-)kleding
  • een handdoek
  • een vest of trui (om warm te blijven tijdens de liggende ontspanning)

Een keer proberen?

U bent van harte welkom voor een gratis proefles.(contact)
Wij trainen op maandagochtend van 09.00 tot 10.15 uur.

Heeft u interesse, maar schikken deze tijden u niet, laat het ons dan toch weten! Bij genoeg aanmeldingen starten we dan een nieuwe groep.

IMG_0555
Circuittraining
IMG_0590
IMG_0604
IMG_0614
IMG_0615
IMG_0603
IMG_0586
previous arrow
next arrow